Logo magazínu

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!

2 / 12
Prohlédnout znovu

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!

Bůčková roláda s nádivkou | F.O.O.D.
Kuchyňský provázek na maso by měl být pevný, nebarvený a neměl by pouštět chlupy. | iStock
Aby závitky na talíři ve finále vypadaly hezky, je důležité maso správně svázat. | iStock
Díky správnému převázání si roláda zachová požadovaný tvar, uchová šťavnatost a pravidelně se propeče. | iStock
Maso se dá svázat několika způsoby. | iStock
Úhledné, ale také pracnější, je vázání do řádků, kdy je překřížení pravidelné na hřbetě masa. | iStock
V praxi je ale důležité hlavně to, aby byl provázek pořádně utažený. | iStock
Na jídle sice možná provázek vypadá efektně, často je ale do masa zapečený, takže není úplně snadné ho sundat. | iStock
Provázku zbavená roláda musí držet pohromadě. | iStock
Před servírováním na talíř ale provázek vždy odstraňte. | iStock
Vepřova roláda spolu se sušenými švestkami a meruňkami chutná skvěle. | F.O.O.D.
I když příprava rolády vypadá na první pohled složitě, když získáte ten správný grif, zvládnete to raz dva. | iStock