Logo magazínu

Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky

4 / 30
Prohlédnout znovu

Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky

Kuře na paprice si vychutnáte s kolínky, knedlíkem, ale i s máslovými krupicovými noky | F.O.O.D.
Máte chuť na extra křupavé řízečky? Pak sáhněte po panko strouhance, která má lepší strukturu než ta klasická | F.O.O.D.
Video se připravuje ...
Masové koule můžete buď osmažit na pánvi, nebo upéct v troubě | F.O.O.D.
Do kuliček k rajské omáčce můžete klidně schovat červenou čočku | F.O.O.D.
S domácí rajskou se neodmyslitelně pojí i plněné papriky | F.O.O.D.
Pokud nemáte čerstvý kopr, můžete do omáčky přidat ten sušený nebo sterilovaný | F.O.O.D.
Koprová omáčka je prvním poslem léta. Pokud ji ale chcete mít ještě o chlup lepší, podávejte ji se zastřeným vejcem. To je pak ta pravá lahoda | F.O.O.D.
Pizza margherita je jednoduchá, přesto patří mezi nejoblíbenější pizzy vůbec | F.O.O.D.
Suroviny, jako jsou bazalka, rukola nebo sušená rajčata, dávejte až na hotovou pizzu. Bylinky nezvadnou, sušená rajčata zase zůstanou šťavnatá | istock
Pizza | iStock
Těstoviny s restovanou zeleninou jsou jedním ze způsobů, jak do dětí dostat často nenáviděnou zeleninu | F.O.O.D.
Video se připravuje ...
Karbanátky s bramborovou kaší | F.O.O.D.
Králičí maso je lehce stravitelné, jemné, neobsahuje téměř žádný tuk a je bohatým zdrojem plnohodnotných bílkovin. Pro výživu dětí je tedy velmi vhodné | F.O.O.D.
Cuketové placičky skvěle chutnají s dipem z jogurtu a čerstvého kopru | F.O.O.D.
Spařované těsto je rychlé a ingredience k jeho přípravě jsou vždy po ruce.Hodí se nejen na přípravu knedlíků s meruňkami, ale třeba i švestkami nebo jablky | F.O.O.D.
Už jste zkoušeli odpalované knedlíky plněné jablíčky? | F.O.O.D.
Kynuté borůvkové knedlíky budou děti milovat | F.O.O.D.
Babičky vnoučátkům vyvařují a podstrojují, někdy už si ale nevědí rady s tím, co jim připravit | iStock
Palačinky můžete podávat k snídani, svačině, obědu i večeři. Skvělé jsou nejen nasladko, ale i naslano | iStock
Pokud chcete mít palačinky kypřejší, zastříkněte těsto sodovkou nebo kefírem. Perlivé nápoje s obsahem oxidu uhličitého totiž těsto nebývale nakypří | F.O.O.D.
Pokud chcete mít palačinky kypřejší, zastříkněte těsto sodovkou nebo kefírem. Perlivé nápoje s obsahem oxidu uhličitého totiž těsto nebývale nakypří | iStock
Podávat je můžete k snídani, svačině, obědu i večeři. Skvělé jsou nejen nasladko, ale i naslano | iStock
Nezapomeňte si část vyšlehaného sněhu nechat na konec a nákyp jím zakryjte. Vytvoří na povrchu úžasně křupavou křehkou vrstvu | F.O.O.D.
Aby vdolky nebyly příliš mastné, nejprve je zapečte v troubě na plechu a až pak je dosmažte v horkém tuku na pánvi | F.O.O.D.
Žemlovka s jablkem a hruškami | F.O.O.D.
Krupicová kaše skvěle chutná i s čerstvým lesním ovocem | F.O.O.D.
Video se připravuje ...
Lívance připravované na másle se rychle připalují, proto je třeba přidat tuk již do samotného těsta. Stačí dvě lžičky másla nebo kokosového oleje a uvidíte, že dokonalý výsledek na sebe nenechá dlouho čekat | F.O.O.D.