Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
2
/
30
Prohlédnout znovu
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Kuře na paprice si vychutnáte s kolínky, knedlíkem, ale i s máslovými krupicovými noky
|
F.O.O.D.
Máte chuť na extra křupavé řízečky? Pak sáhněte po panko strouhance, která má lepší strukturu než ta klasická
|
F.O.O.D.
Video se připravuje ...
Masové koule můžete buď osmažit na pánvi, nebo upéct v troubě
|
F.O.O.D.
Do kuliček k rajské omáčce můžete klidně schovat červenou čočku
|
F.O.O.D.
S domácí rajskou se neodmyslitelně pojí i plněné papriky
|
F.O.O.D.
Pokud nemáte čerstvý kopr, můžete do omáčky přidat ten sušený nebo sterilovaný
|
F.O.O.D.
Koprová omáčka je prvním poslem léta. Pokud ji ale chcete mít ještě o chlup lepší, podávejte ji se zastřeným vejcem. To je pak ta pravá lahoda
|
F.O.O.D.
Pizza margherita je jednoduchá, přesto patří mezi nejoblíbenější pizzy vůbec
|
F.O.O.D.
Suroviny, jako jsou bazalka, rukola nebo sušená rajčata, dávejte až na hotovou pizzu. Bylinky nezvadnou, sušená rajčata zase zůstanou šťavnatá
|
istock
Pizza
|
iStock
Těstoviny s restovanou zeleninou jsou jedním ze způsobů, jak do dětí dostat často nenáviděnou zeleninu
|
F.O.O.D.
Video se připravuje ...
Karbanátky s bramborovou kaší
|
F.O.O.D.
Králičí maso je lehce stravitelné, jemné, neobsahuje téměř žádný tuk a je bohatým zdrojem plnohodnotných bílkovin. Pro výživu dětí je tedy velmi vhodné
|
F.O.O.D.
Cuketové placičky skvěle chutnají s dipem z jogurtu a čerstvého kopru
|
F.O.O.D.
Spařované těsto je rychlé a ingredience k jeho přípravě jsou vždy po ruce.Hodí se nejen na přípravu knedlíků s meruňkami, ale třeba i švestkami nebo jablky
|
F.O.O.D.
Už jste zkoušeli odpalované knedlíky plněné jablíčky?
|
F.O.O.D.
Kynuté borůvkové knedlíky budou děti milovat
|
F.O.O.D.
Babičky vnoučátkům vyvařují a podstrojují, někdy už si ale nevědí rady s tím, co jim připravit
|
iStock
Palačinky můžete podávat k snídani, svačině, obědu i večeři. Skvělé jsou nejen nasladko, ale i naslano
|
iStock
Pokud chcete mít palačinky kypřejší, zastříkněte těsto sodovkou nebo kefírem. Perlivé nápoje s obsahem oxidu uhličitého totiž těsto nebývale nakypří
|
F.O.O.D.
Pokud chcete mít palačinky kypřejší, zastříkněte těsto sodovkou nebo kefírem. Perlivé nápoje s obsahem oxidu uhličitého totiž těsto nebývale nakypří
|
iStock
Podávat je můžete k snídani, svačině, obědu i večeři. Skvělé jsou nejen nasladko, ale i naslano
|
iStock
Nezapomeňte si část vyšlehaného sněhu nechat na konec a nákyp jím zakryjte. Vytvoří na povrchu úžasně křupavou křehkou vrstvu
|
F.O.O.D.
Aby vdolky nebyly příliš mastné, nejprve je zapečte v troubě na plechu a až pak je dosmažte v horkém tuku na pánvi
|
F.O.O.D.
Žemlovka s jablkem a hruškami
|
F.O.O.D.
Krupicová kaše skvěle chutná i s čerstvým lesním ovocem
|
F.O.O.D.
Video se připravuje ...
Lívance připravované na másle se rychle připalují, proto je třeba přidat tuk již do samotného těsta. Stačí dvě lžičky másla nebo kokosového oleje a uvidíte, že dokonalý výsledek na sebe nenechá dlouho čekat
|
F.O.O.D.