Logo magazínu

Cuketová buchta je hit! Upečte si vláčný perník bez vážení

1 / 10
Prohlédnout znovu

Cuketová buchta je hit! Upečte si vláčný perník bez vážení

Perník s čokoládovou polevou je klasika, kterou milují celé generace | iStock
Možná vám přijde divné, přidávat do moučníku zeleninu. Chuť se ale nijak nezmění a díky cuketě bude perník úžasně vláčný nejen po upečení, ale i za dva dny | iStock
Do moučníků se nebojte zpracovat přerostlé cukety, které už nejsou tak dobré. Střed se semínky ale vydlabejte lžičkou a vyhoďte | iStock
Cuketa má tu výhodu, že není sama o sobě nijak chuťově výrazná a přejímá chutě dalších ingrediencí | iStock
Do perníku můžete kromě kakaa pro barvu přidat i nahrubo nasekanou hořkou čokoládu | iStock
Skvělá je také kombinace sladkého čokoládového těsta a příjemně nakyslých sušených brusinek | istock
Švestkovými povidly rozředěnými rumem můžete rozkrojený perník promazat, někdo je ale dokonce přidává i do těsta | iStock
Vynikající jsou i cuketové muffiny, které si můžete zabalit s sebou na výlet nebo k vodě | F.O.O.D.
A pokud milujete hutné brownies plné čokolády, i do nich příště přidejte nastrouhanou cuketu. Nic tím nezkazíte | istock.com
Video se připravuje ...