Cuketová buchta je hit: Upečte si vláčný perník bez vážení
2
/
10
Prohlédnout znovu
Cuketová buchta je hit: Upečte si vláčný perník bez vážení
Perník s čokoládovou polevou je klasika, kterou milují celé generace
|
iStock
Možná vám přijde divné, přidávat do moučníku zeleninu. Chuť se ale nijak nezmění a díky cuketě bude perník úžasně vláčný nejen po upečení, ale i za dva dny
|
iStock
Do moučníků se nebojte zpracovat přerostlé cukety, které už nejsou tak dobré. Střed se semínky ale vydlabejte lžičkou a vyhoďte
|
iStock
Cuketa má tu výhodu, že není sama o sobě nijak chuťově výrazná a přejímá chutě dalších ingrediencí
|
iStock
Do perníku můžete kromě kakaa pro barvu přidat i nahrubo nasekanou hořkou čokoládu
|
iStock
Skvělá je také kombinace sladkého čokoládového těsta a příjemně nakyslých sušených brusinek
|
istock
Švestkovými povidly rozředěnými rumem můžete rozkrojený perník promazat, někdo je ale dokonce přidává i do těsta
|
iStock
Vynikající jsou i cuketové muffiny, které si můžete zabalit s sebou na výlet nebo k vodě
|
F.O.O.D.
A pokud milujete hutné brownies plné čokolády, i do něj příště přidejte nastrouhanou cuketu. Nic tím nezkazíte
|
istock.com
Už máte letní speciál časopisu F.O.O.D.?
|
F.O.O.D.