Logo magazínu

Mrkvance z Polné: Recept na buchtičky, které se na Vysočině pečou od nepaměti

4 / 10
Prohlédnout znovu

Mrkvance z Polné: Recept na buchtičky, které se na Vysočině pečou od nepaměti

Dozlatova upečené teplé mrkvance potřete rozpuštěným máslem a pocukrujte moučkovým cukrem | F.O.O.D.
Mrkvance jsou vynikající buchtičky z kynutého těsta s náplní z podušené, najemno nastrouhané, oslazené mrkve | iStock
Správně nakynuté těsto by mělo svůj objem zvětšit přibližně dvojnásobně | iStock
Základem náplně do mrkvanců je, jak už název moučníku napovídá, mrkev | iStock
Pokud ale nemáte dost mrkve, klidně ji nastavte nastrouhanými jablíčky | iStock
Fenykl se do pokrmů, ať už sladkých či slaných, přidává především v italské a francouzské kuchyni | iStock
Příliš řídkou mrkvovou náplň můžete zahustit hrstí mletého máku | iStock
Už jste ochutnali další moučníky, při jejichž přípravě hraje mrkev prim? Třeba stále oblíbenější mrkvový dort | iStock
Vynikající jsou i mrkvové cupcakes, které budou ozdobou každého stolu | iStock
Video se připravuje ...