Logo magazínu

Víte, co je to „kucmoch“? Staročeská pochoutka z brambor, které neodoláte

4 / 12
Prohlédnout znovu

Víte, co je to „kucmoch“? Staročeská pochoutka z brambor, které neodoláte

Tradiční zapečený kucmoch je prosté, ale opravdu chutné jídlo. | iStock
Brambory nakrájejte na opravdu tenké plátky. | iStock
Česnek si rozhodně pořiďte ten náš český, který má tu správnou chuť a říz. | iStock
Vajíčka jsou nejlepší domácí, pokud si je ale budete kupovat, sáhněte po těch z podestýlky. | iStock
Na zalití můžete použít i plnotučné mléko, lepší je ale rozhodně smetana. | iStock
Bez majoránky se při přípravě bramborových pokrmů neobejdete. | iStock
Z brambor můžete snadno připravit také západočeskou specialitu nazývanou pískorky. | iStock
Za ochutnání stojí i další ze staročeských pokrmů, tradiční houbový kuba. | istock
Vynikající je také hustá hrstková polévka, která zasytí. | F:O.O.D.
A pokud máte doma houby, určitě vyzkoušejte pravé krkonošské kyselo. | iStock
Video se připravuje ...
Video se připravuje ...