Víte, co je to „kucmoch“? Staročeská pochoutka z brambor, které neodoláte
5
/
12
Prohlédnout znovu
Víte, co je to „kucmoch“? Staročeská pochoutka z brambor, které neodoláte
Tradiční zapečený kucmoch je prosté, ale opravdu chutné jídlo.
|
iStock
Brambory nakrájejte na opravdu tenké plátky.
|
iStock
Česnek si rozhodně pořiďte ten náš český, který má tu správnou chuť a říz.
|
iStock
Vajíčka jsou nejlepší domácí, pokud si je ale budete kupovat, sáhněte po těch z podestýlky.
|
iStock
Na zalití můžete použít i plnotučné mléko, lepší je ale rozhodně smetana.
|
iStock
Bez majoránky se při přípravě bramborových pokrmů neobejdete.
|
iStock
Z brambor můžete snadno připravit také západočeskou specialitu nazývanou pískorky.
|
iStock
Za ochutnání stojí i další ze staročeských pokrmů, tradiční houbový kuba.
|
istock
Vynikající je také hustá hrstková polévka, která zasytí.
|
F:O.O.D.
A pokud máte doma houby, určitě vyzkoušejte pravé krkonošské kyselo.
|
iStock
Video se připravuje ...
Video se připravuje ...