Karbanátky z hub: Tradiční severočeská specialita, kterou letos musíte vyzkoušet
2
/
12
Prohlédnout znovu
Karbanátky z hub: Tradiční severočeská specialita, kterou letos musíte vyzkoušet
Houbové karbanátky zachutnají i zapřisáhlým masožroutům
|
iStock
Video se připravuje ...
Lesní houby jsou chuťově nejlepší, kromě hřibovitých ale klidně přidejte i další druhy. Čím více jich bude, tím lépe
|
iStock
Chutné ale budou i karbanátky připravené ze sušených hub, jen je nesmíte zapomenout dostatečně dlouho předem namočit
|
istock
A pokud jste si houby nestihli v sezóně nasušit, klidně v zimě sáhněte po hlívě nebo žampionech
|
iStock
Základem směsi na karbanátky je také pečivo, které by nemělo být čerstvé, vsáklo by totiž do sebe hodně tekutiny
|
istock
Chybět nemůže ani uzená slanina, která dodá karbanátkům vůni i chuť
|
iStock
Jestli jste si z lesa přinesli plné koše hub, určitě si udělejte i houbový guláš
|
iStock
Dalším z oblíbených houbových pokrmů je také kulajda se ztraceným vajíčkem
|
iStock
Vyzkoušet ale můžete i některý ze zapomenutých pokrmů našich předků, třeba houbového kubu
|
istock
Vynikající je také pravé krkonošské kyselo, prosté jídlo drsných horalů, které se znovu dostává na výsluní
|
F.O.O.D./Marek Bartoš
Video se připravuje ...