Logo magazínu

Karbanátky z hub: Tradiční severočeská specialita, kterou letos musíte vyzkoušet

1 / 12
Prohlédnout znovu

Karbanátky z hub: Tradiční severočeská specialita, kterou letos musíte vyzkoušet

Houbové karbanátky zachutnají i zapřisáhlým masožroutům | iStock
Video se připravuje ...
Lesní houby jsou chuťově nejlepší, kromě hřibovitých ale klidně přidejte i další druhy. Čím více jich bude, tím lépe | iStock
Chutné ale budou i karbanátky připravené ze sušených hub, jen je nesmíte zapomenout dostatečně dlouho předem namočit | istock
A pokud jste si houby nestihli v sezóně nasušit, klidně v zimě sáhněte po hlívě nebo žampionech | iStock
Základem směsi na karbanátky je také pečivo, které by nemělo být čerstvé, vsáklo by totiž do sebe hodně tekutiny | istock
Chybět nemůže ani uzená slanina, která dodá karbanátkům vůni i chuť | iStock
Jestli jste si z lesa přinesli plné koše hub, určitě si udělejte i houbový guláš | iStock
Dalším z oblíbených houbových pokrmů je také kulajda se ztraceným vajíčkem | iStock
Vyzkoušet ale můžete i některý ze zapomenutých pokrmů našich předků, třeba houbového kubu | istock
Vynikající je také pravé krkonošské kyselo, prosté jídlo drsných horalů, které se znovu dostává na výsluní | F.O.O.D./Marek Bartoš
Video se připravuje ...