Pravá kaplická cmunda: Znáte vyhlášenou bramborovou specialitu z jihu Čech?
5
/
6
Prohlédnout znovu
Pravá kaplická cmunda: Znáte vyhlášenou bramborovou specialitu z jihu Čech?
Na voňavé kaplické cmundě si pochutná celá rodina
|
F.O.O.D.
Aby byly bramboráky křupavější, můžete nahradit část nebo všechnu mouku strouhankou. Přidat můžete i trochu nastrouhané mrkve
|
istockphoto.com
Nejlepší je uzená krkovička, která má vyvážený poměr masa a tuku, je proto hodně šťavnatá
|
iStock
Nejchutnější bramboráky vykouzlíte z takzvaných céčkových brambor, tedy z těch moučných s vysokým obsahem škrobu
|
iStock
Na bramboráky nastrouhejte oloupané brambory najemno. Přidejte vejce, prolisovaný česnek, mouku a majoránku. Osolte a opepřete. Přilijte mléko a vařečkou umíchejte hladké husté těsto
|
iStock
Už máte červnové číslo časopisu F.O.O.D.?
|
F.O.O.D.