Logo magazínu

Pravá kaplická cmunda: Znáte vyhlášenou bramborovou specialitu z jihu Čech?

3 / 6
Prohlédnout znovu

Pravá kaplická cmunda: Znáte vyhlášenou bramborovou specialitu z jihu Čech?

Na voňavé kaplické cmundě si pochutná celá rodina | F.O.O.D.
Aby byly bramboráky křupavější, můžete nahradit část nebo všechnu mouku strouhankou. Přidat můžete i trochu nastrouhané mrkve | istockphoto.com
Nejlepší je uzená krkovička, která má vyvážený poměr masa a tuku, je proto hodně šťavnatá | iStock
Nejchutnější bramboráky vykouzlíte z takzvaných céčkových brambor, tedy z těch moučných s vysokým obsahem škrobu | iStock
Na bramboráky nastrouhejte oloupané brambory najemno. Přidejte vejce, prolisovaný česnek, mouku a majoránku. Osolte a opepřete. Přilijte mléko a vařečkou umíchejte hladké husté těsto | iStock
Už máte červnové číslo časopisu F.O.O.D.? | F.O.O.D.