Logo magazínu

Tradiční valašské frgále jako od babičky: Vyzkoušejte je podle receptu cukráře Josefa Maršálka

1 / 9
Prohlédnout znovu

Tradiční valašské frgále jako od babičky: Vyzkoušejte je podle receptu cukráře Josefa Maršálka

Pravý valašský frgál je z tenkého těsta, v průměru měří cca 30 cm, váží kolem 600 gramů a na rozdíl od na pohled pestrých chodských koláčů se vyznačuje tím, že má vždy jen jednodruhovou náplň | profimedia
Vyzkoušejte hvězdným porotcem soutěže Peče celá země vyladěný recept na valašské frgály s domácími hruškovými povidly vonícími badyánem a skořicí | Blesk Vaše Recepty
Připravte si domácí švestková povidla, chutnají skvěle a není to vůbec složité | iStock
Hruškovým povidlům dodá šmrnc mletý badyán a skořice. Když nemáte čerstvé hrušky, připravte náplň z hrušek sušených, které předem namočíte | iStock
Maková náplň bude nejlepší, když jí připravíte z čerstvě namletého máku. Pokud ji máte rádi jemnou, přidejte do ní žloutek a sníh z bílků | iStock
Na rozdíl od na pohled pestrých chodských koláčů se valašské frgály vyznačují tím, že mají vždy jen jednodruhovou náplň | iStock
Sympatický porotce s dlouhými vlasy a plnovousem stihl už vydat knihu a pracuje na další | Péct, milovat a žít - Josef Maršálek
Frgál má v průměru 30 centimetrů! | Shutterstock, Resort Valachy
Už máte květnové číslo časopisu Blesk Vaše Recepty? | Blesk Vaše Recepty