Tradiční valašské frgále jako od babičky: Vyzkoušejte je podle receptu cukráře Josefa Maršálka
3
/
9
Prohlédnout znovu
Tradiční valašské frgále jako od babičky: Vyzkoušejte je podle receptu cukráře Josefa Maršálka
Pravý valašský frgál je z tenkého těsta, v průměru měří cca 30 cm, váží kolem 600 gramů a na rozdíl od na pohled pestrých chodských koláčů se vyznačuje tím, že má vždy jen jednodruhovou náplň
|
profimedia
Vyzkoušejte hvězdným porotcem soutěže Peče celá země vyladěný recept na valašské frgály s domácími hruškovými povidly vonícími badyánem a skořicí
|
Blesk Vaše Recepty
Připravte si domácí švestková povidla, chutnají skvěle a není to vůbec složité
|
iStock
Hruškovým povidlům dodá šmrnc mletý badyán a skořice. Když nemáte čerstvé hrušky, připravte náplň z hrušek sušených, které předem namočíte
|
iStock
Maková náplň bude nejlepší, když jí připravíte z čerstvě namletého máku. Pokud ji máte rádi jemnou, přidejte do ní žloutek a sníh z bílků
|
iStock
Na rozdíl od na pohled pestrých chodských koláčů se valašské frgály vyznačují tím, že mají vždy jen jednodruhovou náplň
|
iStock
Sympatický porotce s dlouhými vlasy a plnovousem stihl už vydat knihu a pracuje na další
|
Péct, milovat a žít - Josef Maršálek
Frgál má v průměru 30 centimetrů!
|
Shutterstock, Resort Valachy
Už máte květnové číslo časopisu Blesk Vaše Recepty?
|
Blesk Vaše Recepty