Co s bílky, které vám zbyly? Máme pro vás 5 klasických i neotřelých dezertů
5
/
17
Prohlédnout znovu
Co s bílky, které vám zbyly? Máme pro vás 5 klasických i neotřelých dezertů
Sněhová roláda je lehoučký moučník bez mouky, který se doslova rozplývá se na jazyku
|
iStock
Aby byl sníh z bílků krásně tuhý, začněte nejdřív šlehat jen s trochou cukru a postupně ho během šlehání po troškách přidávejte. Ve výsledku se sníh musí krásně lesknout
|
iStock
Svůj název pavlova údajně dort získal podle ruské baletky Anny Pavlovové, na jejíž počest byl na Novém Zélandu připraven
|
iStock
Dort pavlova vypadá luxusně a budí zaslouženou pozornost, jeho příprava je ale úplně jednoduchá
|
iStock
Kremrole jsou oblíbené a jednoduché na přípravu
|
F.O.O.D./Honza Zima
Video se připravuje ...
Piegusek neboli makovec
|
F.O.O.D.
Lehoučký a sladký tak akorát. Tenhle dort z pečených našlehaných bílků s cukrem, zdobený šlehačkou a čerstvým ovocem, je nejmenovanou královnou mezi dezerty
|
iStock
Když se vám makronky napoprvé nepovedou, nenechte se odradit neúspěchem. Postupujte příště přesně podle receptu
|
iStock
Sněhová roláda s jahodami
|
F.O.O.D.
Přestože se tento efektní dezert připravuje nejčastěji z piškotového těsta, existuje také řada receptů na bezé rolády z vyšlehaných bílků
|
iStock
Lehoučký a sladký tak akorát. Tenhle dort z pečených našlehaných bílků s cukrem, zdobený šlehačkou a čerstvým ovocem, je nejmenovanou královnou mezi dezerty
|
iStock
Tradiční francouzská cukrovinka si rychle našla cestu i na naše stoly
|
istock
Když se vám makronky napoprvé nepovedou, nenechte se odradit neúspěchem. Postupujte příště přesně podle receptu
|
profimedia.cz
Pokud nechcete složitě vymýšlet, jak zbylé bílky zužitkovat, udělejte klidně jednoduché pusinky, ale tentokrát sníh před pečením ochuťte rozpuštěnou čokoládou
|
iStock
Pokud nemáte odvahu pustit se do pečení klasické velké pavlovy, udělejte její mini verze
|
iStock
Video se připravuje ...