Logo magazínu

Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout

1 / 10
Prohlédnout znovu

Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout

Masožrouty potěší bramborové knedlíky plněné uzeným masem. A zbytek náplně klidně ještě nasypte na ně | iStock
Na základní bramborové těsto potřebujete jen předem uvařené vystydlé brambory, mouku, vajíčko a špetku soli | iStock
Uvařené vychlazené brambory nastrouhejte na jemném struhadle nebo je ještě lépe prolisujte | iStock
Vynikající je také náplň z na cibulce osmaženého mletého masa | iStock
Milovníci sladkých pokrmů si raději dají knedlíky se švestkami, posypané na másle osmaženou strouhankou, cukrem a bohatě přelité máslem | iStock
Naše babičky milovaly nasucho pečené bramborové placky. Podávat je můžete třeba s tvarohem, zakysanou smetanou, povidly nebo třeba s mákem s cukrem | iStock
Naše babičky připravovaly bramborové placky smažené | F.O.O.D.
Silnější placky klidně osmažte na sádle na pánvi | iStock
Z bramborového těsta můžete připravit i taštičky a naplnit je podle chuti a fantazie, třeba mletými ořechy s cukrem nebo ricottou se špenátem | iStock
Vyzkoušejte i nadýchané domácí bramborové gnocchi, které se s těmi z obchodu nedají vůbec srovnávat | iStock