Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Masožrouty potěší bramborové knedlíky plněné uzeným masem. A zbytek náplně klidně ještě nasypte na ně
|
iStock
Na základní bramborové těsto potřebujete jen předem uvařené vystydlé brambory, mouku, vajíčko a špetku soli
|
iStock
Uvařené vychlazené brambory nastrouhejte na jemném struhadle nebo je ještě lépe prolisujte
|
iStock
Vynikající je také náplň z na cibulce osmaženého mletého masa
|
iStock
Milovníci sladkých pokrmů si raději dají knedlíky se švestkami, posypané na másle osmaženou strouhankou, cukrem a bohatě přelité máslem
|
iStock
Naše babičky milovaly nasucho pečené bramborové placky. Podávat je můžete třeba s tvarohem, zakysanou smetanou, povidly nebo třeba s mákem s cukrem
|
iStock
Naše babičky připravovaly bramborové placky smažené
|
F.O.O.D.
Silnější placky klidně osmažte na sádle na pánvi
|
iStock
Z bramborového těsta můžete připravit i taštičky a naplnit je podle chuti a fantazie, třeba mletými ořechy s cukrem nebo ricottou se špenátem
|
iStock
Vyzkoušejte i nadýchané domácí bramborové gnocchi, které se s těmi z obchodu nedají vůbec srovnávat
|
iStock