Hrstková polévka s vločkami: Recept našich předků na chutný pokrm ze zásob
Vydatná hrstková polévka voní česnekem a majoránkou.
|
F:O.O.D.
K jednoduchým chutným pokrmům patří i šišky z brambor, mouky a vajíčka, které jsou skvělé polité rozpuštěným máslem a posypané mletým mákem s cukrem nebo opraženou strouhankou.
|
F.O.O.D.
Z krup a sušených hub zase připravíte tradičního staročeského houbového kubu.
|
istock
Tak trochu zapomenutý je i sladký rýžový nákyp, který můžete podávat jako lehké hlavní sladké jídlo nebo jako moučník. Skvělý je se švestkami, ale i meruňkami nebo třeba třešněmi, a to jak čerstvými, tak kompotovanými
|
F.O.O.D.
Kdo by neměl rád na sádle dozlatova osmažené bramboráky. Schválně, kdy jste si je udělali? naposled? Na přípravu vám stačí brambory, trocha mouky nebo strouhanky, vajíčko a samozřejmě pro ovonění česnek a majoránka
|
istockphoto.com
Vynikající krkonošské kyselo z pravého kvásku, brambor a sušených hub se znovu dostává na výsluní.
|
F.O.O.D./Marek Bartoš