Logo magazínu

Hrstková polévka s vločkami: Recept našich předků na chutný pokrm ze zásob

3 / 7
Prohlédnout znovu

Hrstková polévka s vločkami: Recept našich předků na chutný pokrm ze zásob

Vydatná hrstková polévka voní česnekem a majoránkou. | F:O.O.D.
K jednoduchým chutným pokrmům patří i šišky z brambor, mouky a vajíčka, které jsou skvělé polité rozpuštěným máslem a posypané mletým mákem s cukrem nebo opraženou strouhankou. | F.O.O.D.
Z krup a sušených hub zase připravíte tradičního staročeského houbového kubu. | istock
Tak trochu zapomenutý je i sladký rýžový nákyp, který můžete podávat jako lehké hlavní sladké jídlo nebo jako moučník. Skvělý je se švestkami, ale i meruňkami nebo třeba třešněmi, a to jak čerstvými, tak kompotovanými | F.O.O.D.
Kdo by neměl rád na sádle dozlatova osmažené bramboráky. Schválně, kdy jste si je udělali? naposled? Na přípravu vám stačí brambory, trocha mouky nebo strouhanky, vajíčko a samozřejmě pro ovonění česnek a majoránka | istockphoto.com
Vynikající krkonošské kyselo z pravého kvásku, brambor a sušených hub se znovu dostává na výsluní. | F.O.O.D./Marek Bartoš
Video se připravuje ...