Logo magazínu

Kynuté moučníky, které musíte vyzkoušet: 5 božských receptů z babiččiných kuchařek

5 / 13
Prohlédnout znovu

Kynuté moučníky, které musíte vyzkoušet: 5 božských receptů z babiččiných kuchařek

Na tvar buchet má vliv i výška pekáče – v tom s vysokým okrajem vystoupají nahoru, v pekáčku s nízkým okrajem se zase rozvalí do strany | F.O.O.D.
Pokud nevíte, jak si nadávkovat těsto, aby byly všechny buchty stejně velké, vezměte si na pomoc třeba velkou sklenici a s její pomocí si je z vyváleného těsta vykrájejte | F.O.O.D.
Vmícháte-li do kynutého těsta lžíci kysané smetany nebo jemného tvarohu, bude po upečení křehčí | iStock
Koláče vydrží déle měkké, když do těsta přidáte olej místo másla. Skladujte je v uzavřené nádobě, do které vložíte několik kostek cukru | F.O.O.D.
Náplň je u babky díky způsobu přípravy rovnoměrně rozložená uvnitř celého moučníku | F.O.O.D.
Názorná ukázka toho, jak se kringel připravuje | iStock
Kringel můžete naplnit také marmeládou, skvělá je třeba malinová | iStock
Aby měly okraje koláče pěknou barvu, můžete je potřít mlékem, do kterého jste podle chuti rozmíchali krupicový cukr | F.O.O.D.
Abyste na koláčky dostali co nejvíc náplně, pomozte si třeba dózou od koření | F.O.O.D.
Při zdobení posvícenských koláčků si můžete vyhrát | F.O.O.D.
Video se připravuje ...
Už máte nové číslo časopisu F.O.O.D.? | F.O.O.D.
Video se připravuje ...