Logo magazínu

Pečení ze spíže: 10 sladkých receptů, na které máte všechny suroviny doma

4 / 14
Prohlédnout znovu

Pečení ze spíže: 10 sladkých receptů, na které máte všechny suroviny doma

Povidla můžete nahradit povařenými jablíčky s medem a skořicí nebo makovou náplní | F.O.O.D.
Jablečný drobenkový koláč | iStock
K nastrouhaným jablíčkům můžete přidat dvě lžíce vanilkového pudinkového prášku, který zajistí, že bude náplň kompaktnější | iStock
Video se připravuje ...
K brownies "nanukům" podávejte omáčku z hořké čokolády se špetkou chilli | F.O.O.D.
I při přípravě brownies můžete nekonečně variovat, přidejte třeba vlašské ořechy, vypeckované sušené švestky naložené v horké brandy, mražené či čerstvé maliny nebo třeba nahrubo nasekanou kvalitní bílou čokoládu | iStock
Pokud nemáte doma dost žloutků, můžete krém nahradit řidším vanilkovým pudinkem | F.O.O.D.
Jablka na obrácený koláč použijte tvrdší, kyselejší a ne moc šťavnatá, aby se nerozvařila nebo nerozředila karamel | iStock
Chlebíček můžete oživit čerstvými nebo zmrzlými malinami a jednotlivé porce pak ozdobit čerstvou mátou | F.O.O.D.
Video se připravuje ...
Když chcete mít šodó krásně pěnové a nadýchané, použijte šlehač | F.O.O.D.
Drobenku na crumble můžete stále obměňovat, zkuste třeba nasekané ořechy či mandle, rozdrcené sušenky, vločky, semínka nebo je dochuťte třeba mletým novým kořením či zázvorem | iStock
Během pečení suflé neotvírejte předčasně troubu, jinak se vám dortík doslova zhroutí před očima | iStock
Jahelník můžete v podstatě naplnit čímkoliv, nebojte se použít čerstvé, mražené nebo kompotované ovoce, povidla, džem, ořechová másla a podobně | F.O.O.D.