Logo magazínu

Jak nahradit droždí při pečení: Vsaďte na kvas nebo brambory a pivo!

1 / 20
Prohlédnout znovu

Jak nahradit droždí při pečení: Vsaďte na kvas nebo brambory a pivo!

Čerstvé pekařské droždí poznáte tak, že má světle krémovou barvu, lasturový lom, snadno se drobí a příjemně voní | iStock
Opravdová kvalita droždí se pozná až po jeho smísení s ostatními surovinami přímo v těstě | iStock
Lívance bez droždí jsou dnes již naprosto běžné | F.O.O.D.
Čerstvé droždí je třeba skladovat při optimální teplotě okolo 5 °C, jen tak si udrží své vlastnosti | iStock
Výhodou instantního droždí je, že ho můžete skladovat při pokojové teplotě až dva roky | iStock
Lívance bez droždí vám nevoní? A zkoušeli jste už vafle? | iStock
Běžně prodávaná kostička čerstvého pekařského droždí váží 42 gramů. Toto množství je doporučené použít na 1 kilo mouky | iStock
Na domácí droždí použijte pivo nejlépe nefiltrované | istock
Vyzkoušejte nekynuté lívance, budou vám chutnat taky | iStock
Vinný kámen nahradí při smíchání s kypřicím práškem kyselou složku a moučník vám v troubě nádherně vyběhne | iStock
Vyzkoušejte křehký slaný koláč. Poslouží jako svačina, snídaně i jako lehký oběd | F.O.O.D.
Pokud budete mít doma k dispozici chlebový kvásek, nebudete už muset droždí kupovat | iStock
Uvařené brambory můžete použít na domácí droždí | iStock
Z kynutého těsta snadno připravíte i všemi milované skořicové šneky | iStock
Když už víte, jak chybějící droždí nahradit, můžete si upéct třeba kynuté buchty | iStock
Upečte místo rohlíků dokonalý slaný koláč | F.O.O.D.
Pustit se teď můžete i do pečení velikonočních věnečků z kynutého těsta, které spolu s obarvenými vajíčky poslouží i jako hezká dekorace | iStock
Chlebový kvas založíte během pár dní | iStock
Domácí kvas založte z mouky a vody nebo použijte jako základ ovocnou vodu | iStock
Domácí droždí můžete připravit z piva a brambor | iStock