Logo magazínu

Sekaná v listovém těstě: Sváteční rychlovka, kterou oslníte

1 / 10
Prohlédnout znovu

Sekaná v listovém těstě: Sváteční rychlovka, kterou oslníte

Místo pravé svíčkové si vystačíte s krátce předpečenou sekanou z kvalitního mletého hovězího masa, pokrytou lístky blanšírovaného špenátu a směsí podušených žampionů a chlazeným listovým těstem | F.O.O.D.
Hovězí maso si nechte namlít čerstvé přímo u řezníka. Na sekanou je nejlepší plec nebo bok, hodí se ale i roštěnec nebo přední kýta | iStock
Žampiony nemusíte loupat, stačí je důkladně očistit | iStock
Během houbařské sezóny žampiony klidně nahraďte lesními houbami, které jsou chuťově výraznější | iStock
Použijte vždy lístky čerstvého špenátu, které krátce zblanšírujete a důkladně vyždímáte. Mražený špenát je plný vody a těsto by rozmočil | iStock
Při vyvalování těsta dbejte na to, aby bylo skutečně tenké, nemělo by mít víc než 5 milimetrů | iStock
Ze zbytků okrájeného těsta vytvořte na povrchu mřížku, hotový pokrm bude vypadat ještě lépe | iStock
Maso v upečené originál svíčkové Wellington by mělo být uvnitř růžové a šťavnaté, pozor na přepečení | iStock
Už máte březnový časopis F.O.O.D.? | F.O.O.D.
Video se připravuje ...