Logo magazínu

Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!

4 / 24
Prohlédnout znovu

Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!

Koprová omáčka umí být sexy. A to i bez masa | F.O.O.D.
Zapátrejte v babiččiných receptech a připravte dokonalé tvarohové knedlíky s nakyslými meruňkami s hromadou nastrouhaného tvarohu, cukru a voňavého másla | F.O.O.D.
Jeden z mála pokrmů, na které se fronta na přidání táhla přes celou jídelnu a talíře se vracely bez jediného drobku | F.O.O.D.
Talíř plný sladkého štěstí s odleskem babího léta. To jsou ovocné knedlíky | F.O.O.D.
Tradiční "rajda" s kolínky. Milovaná i nenáviděná. Pusťte se do ní jinak. Připravte dokonalou rajskou omáčku s masovými koulemi | F.O.O.D.
Že byste si zemlbábu dobrovolně nedali? Děláte chybu | F.O.O.D.
Také jste suchý rýžový nákyp rovnou vraceli u vedlejšího okýnka a ani s ním nedošli ke stolu? Sáhněte po kvalitních surovinách, jako jsou kulatozrnná rýže nebo třtinový cukr, a budete překvapeni | F.O.O.D.
Dospělým nezapomeňte potřít upečené buchtičky tuzemákem a přidat pár kapek i do vanilkového krému | F.O.O.D.
Šišky s mákem – milované i nenáviděné. Ke kterému týmu patříte vy? | F.O.O.D.
Nákyp můžete podávat jako sladké hlavní jídlo nebo jako sytý moučník | F.O.O.D.
Talíř plný sladkého štěstí s odleskem babího léta. To jsou ovocné knedlíky | F.O.O.D.
Zapátrejte v babiččiných receptech a připravte dokonalé borůvkové knedlíky z kynutého těsta zalité zakysanou smetanou | F.O.O.D.
Pokud vás omáčka spolu s houskovým knedlíkem nudí, pusťte se do snazší a chutnější přílohy – maďarských nočků nokedli | F.O.O.D.
Koprová omáčka je prvním poslem léta. Pokud ji ale chcete mít ještě o chlup lepší, podávejte ji se zastřeným vejcem. To je pak ta pravá lahoda | F.O.O.D.
Kuře na paprice je klasika, kterou si zamiluje naprosto každý | shutterstock.com
Nadýchané domácí buchtičky a vanilkový krém patří mezi nejoblíbenější pokrmy dětí i dospělých | F.O.O.D.
Šišky se strouhankou, cukrem, ořechy a pořádnou porcí másla jsou evergreenem | F.O.O.D.
S domácí rajskou se neodmyslitelně pojí i plněné papriky | F.O.O.D.
Hotová rajská omáčka by měla být dokonale jemná a bez hrudek | iStock
Domácí rajská je jednoduchá | iStock
Kuře na paprice je česká klasika | iStock
A co takhle zelené fazolky na smetaně? | iStock
Kuře nebo slepice na paprice pochází původně z Maďarska | archiv
Máte už dubnové číslo časopisu F.O.O.D.? | F.O.O.D.