Logo magazínu

Domácí kvásek na chleba chce trpělivost a péči: Jak ho založit a jak se o něj starat?

1 / 16
Prohlédnout znovu

Domácí kvásek na chleba chce trpělivost a péči: Jak ho založit a jak se o něj starat?

Křupavá kůrka, bublinatá střídka, to je pravý kvasový chléb | F.O.O.D.
Nikdy ho do sklenice nezavírejte úplně, potřebuje dýchat. Vhodné je tak plátýnko nebo třeba proděravělé víčko | iStock
Chlebový kvásek využijete nejen při pečení domácího chleba, ale i při přípravě sladkých pochoutek z kynutého těsta | iStock
Na přípravu tradičního kvásku potřebujete jen mouku a vodu | iStock
Správně rozkvašený kvásek může svůj objem zvětšit až trojnásobně | iStock
Z kvasu můžete připravit i sladké pochoutky | iStock
Kvasové bagety s bublinatou střídkou jsou nebe v puse | F.O.O.D.
Kváskové brownies? Ano, přesně tak | Kitchenstory
Domácí chléb připravený z tradičního kvásku božsky voní a úžasně chutná | iStock
Kvasový chléb je lépe stravitelný | F.O.O.D.
Pravý kvásek ale můžete využít třeba i při pečení mazance | istock
Vynikající jsou i kváskové koláče, které můžete naplnit ovocem, ale i mákem, tvarohem či povidly | iStock
Kváskový chléb, který už není v nejlepší kondici, můžete jednoduše naplnit a opéct | iStock
Pravé kvasové pečivo je dnes k mání téměř jen v řemeslných pekárnách | istock.com
Kvasové brownies má dokonalou texturu a jemně nakyslou chuť | Kitchenstory
Na pečení chleba je ideální žitný kvas | istock