Domácí kvásek na chleba chce trpělivost a péči: Jak ho založit a jak se o něj starat?
4
/
16
Prohlédnout znovu
Domácí kvásek na chleba chce trpělivost a péči: Jak ho založit a jak se o něj starat?
Křupavá kůrka, bublinatá střídka, to je pravý kvasový chléb
|
F.O.O.D.
Nikdy ho do sklenice nezavírejte úplně, potřebuje dýchat. Vhodné je tak plátýnko nebo třeba proděravělé víčko
|
iStock
Chlebový kvásek využijete nejen při pečení domácího chleba, ale i při přípravě sladkých pochoutek z kynutého těsta
|
iStock
Na přípravu tradičního kvásku potřebujete jen mouku a vodu
|
iStock
Správně rozkvašený kvásek může svůj objem zvětšit až trojnásobně
|
iStock
Z kvasu můžete připravit i sladké pochoutky
|
iStock
Kvasové bagety s bublinatou střídkou jsou nebe v puse
|
F.O.O.D.
Kváskové brownies? Ano, přesně tak
|
Kitchenstory
Domácí chléb připravený z tradičního kvásku božsky voní a úžasně chutná
|
iStock
Kvasový chléb je lépe stravitelný
|
F.O.O.D.
Pravý kvásek ale můžete využít třeba i při pečení mazance
|
istock
Vynikající jsou i kváskové koláče, které můžete naplnit ovocem, ale i mákem, tvarohem či povidly
|
iStock
Kváskový chléb, který už není v nejlepší kondici, můžete jednoduše naplnit a opéct
|
iStock
Pravé kvasové pečivo je dnes k mání téměř jen v řemeslných pekárnách
|
istock.com
Kvasové brownies má dokonalou texturu a jemně nakyslou chuť
|
Kitchenstory
Na pečení chleba je ideální žitný kvas
|
istock