Logo magazínu

Krkonošské kyselo: Recept na tradiční pokrm našich předků

2 / 8
Prohlédnout znovu

Krkonošské kyselo: Recept na tradiční pokrm našich předků

Typické krkonošské kyselo můžete klidně podávat jako samostatný pokrm | F.O.O.D./Marek Bartoš
Chlebový kvásek si snadno připravíte doma jen z mouky a vody. Je třeba na to ale myslet dostatečně dopředu. Potřebuje totiž asi 5 dnů, aby zesílil | iStock
Tradičně se používají houby sušené, které jsou aromatičtější a mají výraznější chuť | iStock
V sezóně ale klidně sáhněte po houbách čerstvých | iStock
Brambory se nepřidávají přímo do kysela během přípravy, podávají se vedle uvařené takzvaně na loupačku | iStock
Čerstvý kopr v kyselu nesmí chybět, v případě nouze ale klidně sáhněte po sušeném | iStock
Do pravého krkonošského kysela se nedává vajíčko uvařené natvrdo, jako třeba do kulajdy, ale na pánvi umíchaná vajíčka na cibulce | iStock
Už máte lednové číslo časopisu F.O.O.D.? | F.O.O.D.