Krkonošské kyselo: Recept na tradiční pokrm našich předků
1
/
8
Prohlédnout znovu
Krkonošské kyselo: Recept na tradiční pokrm našich předků
Typické krkonošské kyselo můžete klidně podávat jako samostatný pokrm
|
F.O.O.D./Marek Bartoš
Chlebový kvásek si snadno připravíte doma jen z mouky a vody. Je třeba na to ale myslet dostatečně dopředu. Potřebuje totiž asi 5 dnů, aby zesílil
|
iStock
Tradičně se používají houby sušené, které jsou aromatičtější a mají výraznější chuť
|
iStock
V sezóně ale klidně sáhněte po houbách čerstvých
|
iStock
Brambory se nepřidávají přímo do kysela během přípravy, podávají se vedle uvařené takzvaně na loupačku
|
iStock
Čerstvý kopr v kyselu nesmí chybět, v případě nouze ale klidně sáhněte po sušeném
|
iStock
Do pravého krkonošského kysela se nedává vajíčko uvařené natvrdo, jako třeba do kulajdy, ale na pánvi umíchaná vajíčka na cibulce
|
iStock
Už máte lednové číslo časopisu F.O.O.D.?
|
F.O.O.D.