Logo magazínu

Bezmasé a lehké pokrmy s vůní dálek: Italská frittata, thajské karí i severoafrická šakšuka

1 / 15
Prohlédnout znovu

Bezmasé a lehké pokrmy s vůní dálek: Italská frittata, thajské karí i severoafrická šakšuka

Zelená šakšuka | F.O.O.D.
Rychlé karí s květákem a batáty | F.O.O.D.
Zeleninové karí můžete připravit v podstatě z jakékoliv tvrdší zeleniny. | iStock
Video se připravuje ...
Frittata je podobná omeletě, peče se ale v troubě a má hutnější konzistenci. | istock
Zeleninová frittata s hráškem a špenátem | F.O.O.D.
Těstoviny s ořechy a bylinkami | F.O.O.D.
Krémovost těstovinám dodá najemno nastrouhaný parmazán. | istock
K uvařeným těstovinám můžete přidat domácí pesto, v oleji naložená sušená rajčátka a pár lístků čerstvého špenátu, a máte lehký oběd či večeři. | istock
Nemusíte se vůbec bát do šakšuky přidat místo rajčat a paprik třeba cuketu, brokolici a listový špenát. | F.O.O.D./Johana Střížková
Originální šakšuka je připravená z rajčat a paprik. | iStock
Restovaná zelenina se sýrem halloumi | F.O.O.D.
Polotvrdý sýr halloumi se skvěle hodí pro grilování. I při vyšších teplotách si totiž stále zachovává pevnou strukturu a vůbec se neroztéká. | iStock
Popuste uzdu fantazii a připravte třeba zeleninové špízy proložené vynikajícím sýrem halloumi. | iStock
Video se připravuje ...