Logo magazínu

Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou zeleninou nebo v mexickém stylu

3 / 16
Prohlédnout znovu

Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou zeleninou nebo v mexickém stylu

Tortilly s grilovaným hovězím a zeleninou | iStock
Video se připravuje ...
Tortilly jsou chlebové placky původem ze španělské, respektive arabské kuchyně. | iStock
Tortilly jsou úžasně univerzální. Kromě wrapu si z nich můžete připravit i plněné burrito, tacos, zapečenou quesadillu nebo nachos na chroupání k televizi. | iStock
Nejčastěji se tortilly připravují z pšeničné nebo kukuřičné mouky, zdravější variantou jsou pak ty celozrnné. | iStock
Tortilly pořídíte hotové v každém větším obchodě, a to třeba i špenátové nebo rajčatové, připravit je ale můžete i doma. | iStock
Tortillu můžete naplnit téměř čímkoli. Mezi nejčastější kombinace patří kuřecí maso se zeleninou. | iStock
Skvěle ale budou chutnat například jen s čerstvou zeleninou a čočkou. | iStock
Tortilly s čočkou, pečeným květákem a kuřetem | F.O.O.D.
Tortilly s masovými kuličkami | F.O.O.D.
Mexická tortilla se zelným salátem | F.O.O.D.
Váš wrap dostane zcela jiný rozměr, když ho krátce opečete v kontaktním grilu. Stejně dobře poslouží i sendvičovač. | iStock
Nádhernou křupavost wrapu dodá kukuřice. | iStock
Do balíčků zabalené tortilly, kterým se říká burritos, skvěle poslouží jako svačina do práce nebo třeba na výlet. | iStock
Aby wrap nebyl suchý, nezapomeňte přidat dresink nebo nějakou pomazánku. | iStock
Nebojte se experimentovat a do náplně přidejte třeba čerstvé klíčky a pro křupavost i pár oříšků nebo semínek | iStock