Luštěninový salát jako životabudič: Čočkový se sýrem feta, fazolový s rajčaty nebo s pikantní křupavou cizrnou
2
/
14
Prohlédnout znovu
Luštěninový salát jako životabudič: Čočkový se sýrem feta, fazolový s rajčaty nebo s pikantní křupavou cizrnou
Oku lahodící pestrý fazolový salát s rajčaty přelijte krémovou zálivkou připravenou z čerstvé bazalky, šalotky, olivového oleje a vinného octa. Před podáváním povrch salátu ještě posypte piniovými semínky
|
F.O.O.D.
Šťavnaté ředkvičky s lehce štiplavou chutí v kombinaci se sýrem feta a máslovou černou čočkou jsou skvělá volba pro nadcházející jarní měsíce
|
F.O.O.D.
Houževnatý kadeřávek si na přípravu salátů doslova zamilujete. Je křupavý a s chutí kapusty, která je na seznamu neoblíbených jídel spousty lidí, nemá nic společného
|
F.O.O.D.
Jemné bílé máslové fazole a křupavá cizrna dokonale ladí s rukolovým pestem
|
F.O.O.D.
Vsaďte na nečekané kombinace. Nebojte se k čočce přidat třeba pečenou dýni a na kousky nakrájený pomeranč
|
iStock
Jestli dáváte přednost spíše orientální kuchyni, přidejte k čočce křupavé arašídy a pikantní papričky a vše přelijte sladkokyselou zálivku
|
iStock
Pokud nemáte příliš času, použijte klidně cizrnu z plechovky a doplňte ji vařenou řepou, kterou koupíte už hotovou, a sýrem feta
|
iStock
Pokud přidáváte do salátu avokádo, nezapomeňte dužinu hned po rozkrájení pokapat citronovou šťávou, aby nezčernala
|
iStock
Kombinace bílých fazolí, tuňáka z konzervy, nasládlých cherry rajčátek, černých oliv a červené cibule vás přenese do slunné Itálie
|
iStock
K vlažné čočce se skvěle hodí na pánvi zlehka opečený řecký sýr haloumi a křupavé lístky čerstvého špenátu
|
iStock
Ořechy před přidáním do salátu nechte pár hodin namočené ve vodě, vaše tělo si z nich pak vezme daleko větší množství pro něj prospěšných živin
|
iStock
Oku lahodící pestrý fazolový salát s rajčaty přelijte krémovou zálivkou připravenou z čerstvé bazalky, šalotky, olivového oleje a vinného octa. Před podáváním povrch salátu ještě posypte piniovými semínky
|
F.O.O.D.
Luštěninový salát si můžete připravit i k obědu do práce, stačí navrstvit jednotlivé ingredience do těsnící uzavíratelné sklenice
|
iStock
Už máte březnový časopis F.O.O.D.?
|
F.O.O.D.