Logo magazínu

Čokoládová ganache: Správný poměr a postup na dokonalou polevu, krém na dort či náplň do pralinek

3 / 11
Prohlédnout znovu

Čokoládová ganache: Správný poměr a postup na dokonalou polevu, krém na dort či náplň do pralinek

Aby byla poleva hladká a lesklá, umístěte dort na mřížku, hmotu nalijte doprostřed a nechte samovolně stéci | iStock
Na ganache, kterou se chystáte vyšlehat, je poměr čokolády a smetany ke šlehání 1:2 | iStock
Na plnění makronek je ideální hustší ganache | iStock
Chcete-li ganache jako polevu na bábovku, koláč nebo dort, nechte ji mírně zchladnout | iStock
Nepovinnou ingrediencí je máslo. To se k čokoládě a smetaně přidává, aby hmota získala hladkou texturu a vysoký lesk | iStock
U přípravy ganache je výběr správných ingrediencí nejdůležitější. V obchodě proto sáhněte po hořké čokoládě s vysokým obsahem kakaa | iStock
Aby byla poleva hladká a lesklá, umístěte dort na mřížku, hmotu nalijte doprostřed a nechte samovolně stéci | iStock
Aby byla poleva hladká a lesklá, umístěte dort na mřížku, hmotu nalijte doprostřed a nechte samovolně stéci | iStock
Aby byla poleva hladká a lesklá, umístěte pralinku na mřížku, hmotu nalijte doprostřed a nechte samovolně stéci | iStock
Na ganache, kterou se chystáte vyšlehat, je poměr čokolády a smetany ke šlehání 1:2 | iStock
Můžete s ní tak plnit cukroví, dort nebo ji podávat samu o sobě jako dezert | iStock