Logo magazínu

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?

5 / 30
Prohlédnout znovu

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?

Buřtguláš | F.O.O.D.
Nadýchaný retro moučník s chutí citronu, který vám připomene víkendová odpoledne | iStock
Video se připravuje ...
Pudinkové mraky | iStock
Šťavnaté řízky z krkovice | iStock
Ačkoliv dnes jsou v kurzu spíše ty z kuřecího masa, před revolucí se připravovaly především řízky vepřové | F.O.O.D.
Hranolky byly za totáče luxus, proto se smažák podával nejčastěji s bramborem | iStock
Smažený sýr, brambory a poctivá tatarka - trojkombinace, která slaví úspěch dodnes | iStock
Makovkám ve tvaru rohlíků se říká loupáky. Můžete si je ale upéct i ve tvaru housek. | iStock
Vepřo-knedlo-zelo | iStock
Gulášová polévka | iStock.com
Jahodový mřížkový koláč z letní úrody | iStock
Malinový koláč s mřížkou nejen skvěle chutná, ale také nádherně vypadá. A že je mřížka nepravidelná, je úplně jedno | F.O.O.D.
Ruské vejce | F.O.O.D.
Buchtičky se šodó jsou prvorepubliková klasika, která přežila i komunismus | F.O.O.D.
Klasika k večeři, na chalupu i na studentskou kolej | F.O.O.D.
Video se připravuje ...
Koprová omáčka je prvním poslem léta. Pokud ji ale chcete mít ještě o chlup lepší, podávejte ji se zastřeným vejcem. To je pak ta pravá lahoda | F.O.O.D.
Klasický voňavý piškot. Jen lehce pocukrovaný a tak nadýchaný, jak to uměla jen máma | istock
Video se připravuje ...
Na domácí utopence vybírejte kvalitní špekáčky! | Profimedia
Rajská omáčka s knedlíkem, nebo s kolínky? | iStock
Ovocné knedlíky jsme milovali jako děti a dodnes se k nim vracíme | iStock
Slavnostní nedělní menu se v každé rodině neslo ve znamení lahodné vůně smažených řízečků | profimedia
Koláč na plech - tvaroh a strouhané těsto. Rychlá klasika | F.O.O.D.
Staré dobré vdolky milujeme dodnes | iStock
Tvarohové buchty jsou dokonale jemné | iStock
Kynuté buchty jsou česká klasika! | iStock
Rajská omáčka s masovými koulemi je malé ozvláštnění staré dobré klasiky | F.O.O.D.
Guláš s houskovým knedlíkem a vychlazeným pivem | iStock