Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
4
/
29
Prohlédnout znovu
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Buřtguláš
|
F.O.O.D.
Nadýchaný retro moučník s chutí citronu, který vám připomene víkendová odpoledne
|
iStock
Video se připravuje ...
Pudinkové mraky
|
iStock
Šťavnaté řízky z krkovice
|
iStock
Ačkoliv dnes jsou v kurzu spíše ty z kuřecího masa, před revolucí se připravovaly především řízky vepřové
|
F.O.O.D.
Hranolky byly za totáče luxus, proto se smažák podával nejčastěji s bramborem
|
iStock
Smažený sýr, brambory a poctivá tatarka - trojkombinace, která slaví úspěch dodnes
|
iStock
Vepřo-knedlo-zelo
|
iStock
Gulášová polévka
|
iStock.com
Jahodový mřížkový koláč z letní úrody
|
iStock
Malinový koláč s mřížkou nejen skvěle chutná, ale také nádherně vypadá. A že je mřížka nepravidelná, je úplně jedno
|
F.O.O.D.
Ruské vejce
|
F.O.O.D.
Buchtičky se šodó jsou prvorepubliková klasika, která přežila i komunismus
|
F.O.O.D.
Klasika k večeři, na chalupu i na studentskou kolej
|
F.O.O.D.
Video se připravuje ...
Koprová omáčka je prvním poslem léta. Pokud ji ale chcete mít ještě o chlup lepší, podávejte ji se zastřeným vejcem. To je pak ta pravá lahoda
|
F.O.O.D.
Klasický voňavý piškot. Jen lehce pocukrovaný a tak nadýchaný, jak to uměla jen máma
|
istock
Video se připravuje ...
Na domácí utopence vybírejte kvalitní špekáčky!
|
Profimedia
Rajská omáčka s knedlíkem, nebo s kolínky?
|
iStock
Ovocné knedlíky jsme milovali jako děti a dodnes se k nim vracíme
|
iStock
Slavnostní nedělní menu se v každé rodině neslo ve znamení lahodné vůně smažených řízečků
|
profimedia
Koláč na plech - tvaroh a strouhané těsto. Rychlá klasika
|
F.O.O.D.
Staré dobré vdolky milujeme dodnes
|
iStock
Tvarohové buchty jsou dokonale jemné
|
iStock
Kynuté buchty jsou česká klasika!
|
iStock
Rajská omáčka s masovými koulemi je malé ozvláštnění staré dobré klasiky
|
F.O.O.D.
Guláš s houskovým knedlíkem a vychlazeným pivem
|
iStock