Logo magazínu

Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct a oslaďte si čekání na Ježíška

3 / 8
Prohlédnout znovu

Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct a oslaďte si čekání na Ježíška

Působí nebývale slavnostně a při správném skladování vydrží čerstvá dlouhou dobu. | iStock
Typická vánoční dobrota, pocházející ze sousedního Německa, je na rozdíl od poněkud suché vánočky je vláčnější a plná chutí. | iStock
Chybět rozhodně nemohou mandle, rozinky, které my Češi na rozdíl od Němců ještě předem namáčíme do rumu, kandované ovoce a kandovaná kůra z citrónu a pomeranče. | iStock
V různých verzích pořídíte originální štólu z Německa už i v českých obchodech, na objednávku ji nabízejí i některé cukrárny, upéct ji ale zvládnete i doma. | iStock
Důležité je tenhle vánoční moučník péci s dostatečným předstihem a teď je ten nejvyšší čas začít. Uležený totiž chutná nejlépe. | iStock
Nedílnou součástí každé štóly je také krusta z másla a moučkového cukru. | iStock
Stejně jako na vánočku, i na štólu existují stovky různých receptů. Rozhodnout se můžete pro klasickou štólu, tvarohovou vánoční štólu nebo třeba oblíbenou štólu s marcipánem. | iStock
Video se připravuje ...