Hřejivé karí vindaloo, zelené i massaman vás na podzim zahřejí: Z Čech do Asie je to jen kousek!
Připravenou kari směs pak můžete využít třeba v receptu na hovězí massaman karí s batáty.
|
F.O.O.D.
Základem pasty vindaloo jsou chilli papričky, které budete potřebovat jak sušené, tak čerstvé, aby mělo výsledné jídlo pořádný říz.
|
F.O.O.D.
Massaman kari pasta je voňavou směsí koření, sušených chilli papriček, šalotky, česneku, máslových kešú oříšků a citronové trávy.
|
F.O.O.D.
K nejznámějšímu a zároveň nejpálivějšímu karí patří vindaloo. Jeho domovinou je indická oblast Goa, odkud se během kolonizace dostalo do Evropy.
|
F.O.O.D.
Nejprve si připravíme zelenou kari pastu, jejímž základem budou v tomto případě zelené chilli papričky, limetka, kafírové listy, citronová tráva a zázvor.
|
F.O.O.D.
Zelené thajské karí s krevetami a udon nudlemi je rychlovka, kterou zvládnete za dvacet minut.
|
F.O.O.D.