Logo magazínu

Hřejivé karí vindaloo, zelené i massaman vás na podzim zahřejí: Z Čech do Asie je to jen kousek!

5 / 6
Prohlédnout znovu

Hřejivé karí vindaloo, zelené i massaman vás na podzim zahřejí: Z Čech do Asie je to jen kousek!

Připravenou kari směs pak můžete využít třeba v receptu na hovězí massaman karí s batáty. | F.O.O.D.
Základem pasty vindaloo jsou chilli papričky, které budete potřebovat jak sušené, tak čerstvé, aby mělo výsledné jídlo pořádný říz. | F.O.O.D.
Massaman kari pasta je voňavou směsí koření, sušených chilli papriček, šalotky, česneku, máslových kešú oříšků a citronové trávy. | F.O.O.D.
K nejznámějšímu a zároveň nejpálivějšímu karí patří vindaloo. Jeho domovinou je indická oblast Goa, odkud se během kolonizace dostalo do Evropy. | F.O.O.D.
Nejprve si připravíme zelenou kari pastu, jejímž základem budou v tomto případě zelené chilli papričky, limetka, kafírové listy, citronová tráva a zázvor. | F.O.O.D.
Zelené thajské karí s krevetami a udon nudlemi je rychlovka, kterou zvládnete za dvacet minut. | F.O.O.D.