Logo magazínu

Závin z taženého těsta je králem mezi jablečnými dezerty: Naučte se stejný, jako dělávala babička

1 / 8
Prohlédnout znovu

Závin z taženého těsta je králem mezi jablečnými dezerty: Naučte se stejný, jako dělávala babička

Už z názvu těsta je zřejmé, že je odvozený od slova táhnout. Hotové těsto se totiž nerozvaluje na placku, jak je tomu u jiných typů těst, ale rukama se roztahuje tak, aby bylo ve finále téměř průsvitné | iStock
Video se připravuje ...
Video se připravuje ...
V taženém závinu se vrstvy tenkého těsta střídají se šťavnatou náplní | iStock
Závin můžete místo jablek naplnit například višněmi | iStock
Zajímavě chutná také hrušková náplň | Kuchařka "Každý den je svátek" Karolíny Kamberské
Popusťte uzdu fantazii a k hruškám přidejte třeba ještě pár švestek | istock
Skvěle chutná i slaná varianta se sýrem a hruškami | istock