Závin z taženého těsta je králem mezi jablečnými dezerty: Naučte se stejný, jako dělávala babička
2
/
8
Prohlédnout znovu
Závin z taženého těsta je králem mezi jablečnými dezerty: Naučte se stejný, jako dělávala babička
Už z názvu těsta je zřejmé, že je odvozený od slova táhnout. Hotové těsto se totiž nerozvaluje na placku, jak je tomu u jiných typů těst, ale rukama se roztahuje tak, aby bylo ve finále téměř průsvitné
|
iStock
Video se připravuje ...
Video se připravuje ...
V taženém závinu se vrstvy tenkého těsta střídají se šťavnatou náplní
|
iStock
Závin můžete místo jablek naplnit například višněmi
|
iStock
Zajímavě chutná také hrušková náplň
|
Kuchařka "Každý den je svátek" Karolíny Kamberské
Popusťte uzdu fantazii a k hruškám přidejte třeba ještě pár švestek
|
istock
Skvěle chutná i slaná varianta se sýrem a hruškami
|
istock