Logo magazínu

Domácí listové těsto: Jak ho připravit a na co si dát pozor?

5 / 15
Prohlédnout znovu

Domácí listové těsto: Jak ho připravit a na co si dát pozor?

Počítejte s tím, že bez dostatku času a lednice se při přípravě domácího těsta neobejdete | iStock
Video se připravuje ...
I když je příprava domácího listového těsta poměrně časově náročná a vyžaduje preciznost provedení, nemusíte se jí obávat. Počítejte ale s tím, že jde o ruční práci | iStock
Jablečný závin z domácího listového těsta je naprostá bomba | iStock
Video se připravuje ...
Největším problémem jsou rostlinné tuky určené na přípravu listových těst. Po těch rozhodně nesahejte | iStock
Příliš neotálejte ani při konečném zpracování těsta, pracujte rychle, ať těsto nezahříváte rukama zbytečně dlouho, a v kuchyni příliš netopte, ať vám těsto netaje | iStock
Do poctivého domácího těsta patří samozřejmě i kvalitní suroviny | iStock
Důležitá je také kvalita mouky. Vybírejte tu protřelými hospodyňkami nazývanou jako "dvounulka", která je na sáčku označená jako OO Extra | iStock
Listové těsto vám bude chutnat naslano i nasladko | iStock
Listové těsto využijete i na oblíbené plněné šneky | iStock
Na šátečcích z listového těsta udělejte efektní průřezy. Budou nejen krásně vypadat, ale ani se nerozmáčí | iStock
Sladké šátečky naplňte marmeládou! | iStock
Šátečky můžete zabalit pouze ze dvou stran | iStock
Lahodný dezert pastel de natta z listového těsta | iStock