Domácí listové těsto: Jak ho připravit a na co si dát pozor?
3
/
20
Prohlédnout znovu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit a na co si dát pozor?
Počítejte s tím, že bez dostatku času a lednice se při přípravě domácího těsta neobejdete
|
iStock
Hotové šátečky potřete vejcem a posypejte kmínem!
|
iStock
Příliš neotálejte ani při konečném zpracování těsta, pracujte rychle, ať těsto nezahříváte rukama zbytečně dlouho, a v kuchyni příliš netopte, ať vám těsto netaje
|
iStock
Špenát použijte čerstvý i mražený!
|
iStock
Sladké šátečky naplňte marmeládou!
|
iStock
I když je příprava domácího listového těsta poměrně časově náročná a vyžaduje preciznost provedení, nemusíte se jí obávat. Počítejte ale s tím, že jde o ruční práci
|
iStock
Listové těsto využijete i na oblíbené plněné šneky
|
iStock
Šátečky můžete zabalit pouze ze dvou stran
|
iStock
Do poctivého domácího těsta patří samozřejmě i kvalitní suroviny
|
iStock
Skvěle chutnají i s ořechy!
|
iStock
Největším problémem jsou rostlinné tuky určené na přípravu listových těst. Po těch rozhodně nesahejte
|
iStock
Důležitá je také kvalita mouky. Vybírejte tu protřelými hospodyňkami nazývanou jako "dvounulka", která je na sáčku označená jako OO Extra
|
iStock
Jablečný závin z domácího listového těsta je naprostá bomba
|
iStock
Na šátečcích z listového těsta udělejte efektní průřezy. Budou nejen krásně vypadat, ale ani se nerozmáčí
|
iStock
Připravit domácí listové těsto zvládne úplně každý, stačí jen trocha trpělivosti, cviku, dodržet základní postupy a řídit se radami zkušených cukrářů
|
iStock
Listové těsto
|
iStock
Řiďte se důsledně receptem a nesnažte se ulehčit si práci tím, že některý z kroků vynecháte. Právě mnohonásobným vyvalováním a překládáním těsta se totiž vytváří vrstvy, které jsou nezbytné pro lístkování
|
iStock
Lahodný dezert pastel de natta z listového těsta
|
iStock
Listové těsto vám bude chutnat naslano i nasladko
|
iStock
Listové těsto vám usnadní práci při přípravě snadného slaného koláče
|
iStock