Oblíbené recepty Karla Gotta: Zavzpomínejte na Mistra i nad nedělním obědem
Mistr si vždy dlouho prohlížel jídelní lístek, a pak si stejně dal vepřové šuei ču žou nebo kuře kung pao.
|
Do Sachrova dortu patří meruňkový džem.
|
Shutterstock.com
S dezerty to bylo s Karlem jednoduché. Tady prostě miloval klasiku, která se neomrzí.
|
E15 Libor Budinsky
Karel Gott si rád dopřál dezert v podobě tradičního rakouského čokoládového Sachrova dortu, známého pro svěží meruňkovou náplň a křupavou čokoládovou polevu.
|
istock
Svíčková na smetaně byla oblíbeným nedělním obědem Karla Gotta.
|
F.O.O.D.
Chcete-li si opravdu pochutnat, naložte maso přes noc, aby do sebe nasálo všechny chuti a vůně kořenové zeleniny a koření
|
F.O.O.D.
Formu na citronovo-makovou vávocku můžete vysypat netradičně mákem.
|
iStock
Kvůli psaní knihy se na jaře na Bertramce sešel se svojí ruštinářkou ze základní školy Jitkou Pavlíčkovou nad svojí oblíbenou bábovkou.
|
Foto Facebook
Po nedělním obědě si ale rád pochutnal i na poctivé české citronové bábovce s mákem.
|
F.O.O.D.
Klasický recept na tatarák měl Karel rád ve variantě doplněné o polévkovou lžíci koňaku.
|
F.O.O.D.
Mistrovým favoritem byl tradiční vídeňský řízek s jemnou smetanovou kaší.
|
F.O.O.D.
Na čínu Karel Gott chodíval do vyhlášené restaurace v pražské Vodičkově ulici.
|
F.O.O.D.