Logo magazínu

Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů, které vám zpestří podzim i zimu

1 / 11
Prohlédnout znovu

Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů, které vám zpestří podzim i zimu

K polévce z luštěnin se hodí vložka z opražené slaniny | iStock
Luštěninové polévky | iStock
Při přípravě polévky klidně popusťte uzdu fantazii a zkombinujte hned několik druhů luštěnin | iStock
Cizrna neboli římská hrách, je u nás stále ještě opomíjená, což je škoda. Je totiž chutná a má řadu pozitivních zdravotních účinků | iStock
Vyzkoušejte některý z receptů inspirovaných orientální kuchyní | iStock
Čočková polévka s uzeninou je v Česku oblíbená | iStock
Výhodou červené čočky je to, že je skutečně rychle měkká i bez namáčení | iStock
Opražená cizrna je také skvělou vložkou do polévek | iStock
Pokud spěcháte, můžete hrachovou polévku připravit z mraženého hrášku. V takovém případě však nejde o luštěninu, ale o zeleninu | iStock
Horká a hustá luštěninová polévka vás nejen zahřeje, ale i nasytí | iStock
F.O.O.D. prosincové číslo | F.O.O.D.