Jak udělat křehké těsto a na co si dát pozor: Stačí tři ingredience a 15 minut
1
/
13
Prohlédnout znovu
Jak udělat křehké těsto a na co si dát pozor: Stačí tři ingredience a 15 minut
Studené máslo se při rychlém zpracovávání těsta úplně nerozpustí a nespojí s moukou, malé kousíčky v těstě zůstanou, během pečení se pak rozpustí a v těstě zůstanou malé vzduchové kapsy, díky kterým je pak těsto ve finále křehké
|
iStock
Pokud se chystáte dělat koláč nebo quiche, určitě si korpus předem předpečte, třeba během přípravy náplně. Bude totiž mnohem křupavější a navíc ho náplň nepromáčí
|
iStock
Tartaletky s vanilkovým krémem z dokonale křehoučkého těsta
|
F.O.O.D.
Pořiďte si malé formy a každému upečte vlastní quiche
|
iStock
Koláče z křehkého těsta patří k oblíbeným. Skvěle chutnají třeba s tvarohem a ovocem
|
iStock
Těsto na sušenky můžete dochutit třeba arašídovým máslem
|
iStock
Pokud se korpus chystáte plnit řidší náplní, předpečte si ho
|
iStock
Tartaletky s citronovým krémem a zapečeným sněhem jsou neodolatelné
|
iStock
Křehké těsto je skvělé pro výrobu kanapek, korpusy můžete naplnit jak pomazánkami, tak sladkými krémy
|
iStock
Nebojte se quiche naplnit třeba směsí ze smetanového sýru, žampionů a zbylého nasekaného masa z pečeného kuřete
|
iStock
Košíčky z křehkého těsta nejen skvěle chutnají, ale i dobře vypadají
|
iStock
Pokud vám přijde nečekaná návštěva, hravě z křehkého těsta vykouzlíte báječné slané tyčinky
|
iStock
Křehké těsto se dá využít při přípravě celé řady pokrmů. Sladkých i slaných
|
iStock