Logo magazínu

Jak udělat křehké těsto a na co si dát pozor: Stačí tři ingredience a 15 minut

2 / 13
Prohlédnout znovu

Jak udělat křehké těsto a na co si dát pozor: Stačí tři ingredience a 15 minut

Studené máslo se při rychlém zpracovávání těsta úplně nerozpustí a nespojí s moukou, malé kousíčky v těstě zůstanou, během pečení se pak rozpustí a v těstě zůstanou malé vzduchové kapsy, díky kterým je pak těsto ve finále křehké | iStock
Pokud se chystáte dělat koláč nebo quiche, určitě si korpus předem předpečte, třeba během přípravy náplně. Bude totiž mnohem křupavější a navíc ho náplň nepromáčí | iStock
Tartaletky s vanilkovým krémem z dokonale křehoučkého těsta | F.O.O.D.
Pořiďte si malé formy a každému upečte vlastní quiche | iStock
Koláče z křehkého těsta patří k oblíbeným. Skvěle chutnají třeba s tvarohem a ovocem | iStock
Těsto na sušenky můžete dochutit třeba arašídovým máslem | iStock
Pokud se korpus chystáte plnit řidší náplní, předpečte si ho | iStock
Tartaletky s citronovým krémem a zapečeným sněhem jsou neodolatelné | iStock
Křehké těsto je skvělé pro výrobu kanapek, korpusy můžete naplnit jak pomazánkami, tak sladkými krémy | iStock
Nebojte se quiche naplnit třeba směsí ze smetanového sýru, žampionů a zbylého nasekaného masa z pečeného kuřete | iStock
Košíčky z křehkého těsta nejen skvěle chutnají, ale i dobře vypadají | iStock
Pokud vám přijde nečekaná návštěva, hravě z křehkého těsta vykouzlíte báječné slané tyčinky | iStock
Křehké těsto se dá využít při přípravě celé řady pokrmů. Sladkých i slaných | iStock