Logo magazínu

Recepty z vepřového masa, se kterými uspějete i v neděli: Holandský řízek, debrecínské závitky nebo perfektní sekaná

2 / 14
Prohlédnout znovu

Recepty z vepřového masa, se kterými uspějete i v neděli: Holandský řízek, debrecínské závitky nebo perfektní sekaná

Segedínský guláš, jehož kolébkou je původně maďarská kuchyně, si vydobyl čestné místo i na našem jídelníčku | F.O.O.D.
Naservírovat můžete sekanou klidně ke svátečnímu obědu nebo do housky jako svačinu | iStock
Segedínský guláš se obvykle podává s houskovým knedlíkem, skvěle ale chutná i s čerstvým pečivem | iStock
Vepřové maso se skvěle hodí i do pokrmů připravovaných v pomalém hrnci | iStock
Také vepřové plátky můžete libovolně naplnit podle chuti či obsahu lednice. Nebojte se experimentovat | iStock
I při přípravě "obyčejné" sekané můžete zapojit fantazii. Stačí do masové směsi přidat třeba oblíbenou zeleninu a výsledkem bude pokrm, který jinak chutná i vypadá | iStock
Výhodou rolád je, že je můžete podávat jak teplé, tak studené | iStock
Vepřová pečeně je téměř bezpracná, pokud je ale dobře upečená, jde o skutečnou delikatesu | iStock
Trhané vepřové maso je fenoménem posledních let. Už jste ho ochutnali? | iStock
Pokud nemáte houby čerstvé, klidně do omáčky použijte sušené nebo žampióny z konzervy | iStock
Správně upečené vepřové koleno se doslova rozplývá na jazyku | iStock
Vepřové maso ve všech svých podobách je oblíbené především mezi milovníky tradiční české kuchyně | iStock
Výhodou vepřového masa je velká škála druhů, od tučných částí až po ty úplně libové, jako je panenka či pečeně | iStock
Sekaná | iStock