Želatina vs. agar: Jaký je mezi nimi rozdíl a jak je správně používat?
Připravovali jste nějaký nepečený smetanový moučník, italskou panna cottu, dort s ovocem v želatině či osvěžující slanou pochoutku v aspiku a celou dobu jste trnuli, zda pokrm do druhého dne skutečně ztuhne?
|
profimedia
Želatinu i agar v kuchyni využijete při přípravě báječných dezertů
|
iStock
Živočišná želatina má mírně nažloutlou barvu a stejně jako ta rostlinná se dá sehnat hned v několika formách
|
iStock
Dorty s ovocem zalitým v želé patří k těm nejoblíbenějším
|
iStock
Želatinu ale využijete i při přípravě celé řady dalších úžasných dezertů
|
iStock
Bábovičky z želé jsou nejjednodušším dezertem, který zvládnou připravit i děti
|
iStock
Použít můžete i různé vyšší formičky
|
iStock
Návštěvníky nejen dětské narozeninové party nadchnou miniaturní barevné želé dezerty
|
iStock
Příprava slaného aspiku je snadná, výsledek ale efektní
|
iStock
Aspik můžete připravit také jen masový, třeba s trhaným kuřecím
|
iStock