Logo magazínu

Želatina vs. agar: Jaký je mezi nimi rozdíl a jak je správně používat?

3 / 10
Prohlédnout znovu

Želatina vs. agar: Jaký je mezi nimi rozdíl a jak je správně používat?

Připravovali jste nějaký nepečený smetanový moučník, italskou panna cottu, dort s ovocem v želatině či osvěžující slanou pochoutku v aspiku a celou dobu jste trnuli, zda pokrm do druhého dne skutečně ztuhne? | profimedia
Želatinu i agar v kuchyni využijete při přípravě báječných dezertů | iStock
Živočišná želatina má mírně nažloutlou barvu a stejně jako ta rostlinná se dá sehnat hned v několika formách | iStock
Dorty s ovocem zalitým v želé patří k těm nejoblíbenějším | iStock
Želatinu ale využijete i při přípravě celé řady dalších úžasných dezertů | iStock
Bábovičky z želé jsou nejjednodušším dezertem, který zvládnou připravit i děti | iStock
Použít můžete i různé vyšší formičky | iStock
Návštěvníky nejen dětské narozeninové party nadchnou miniaturní barevné želé dezerty | iStock
Příprava slaného aspiku je snadná, výsledek ale efektní | iStock
Aspik můžete připravit také jen masový, třeba s trhaným kuřecím | iStock