Logo magazínu

Zářivě zelená brokolice a houby připravené do mrazáku: Objevte kouzlo zvané blanšírování

2 / 10
Prohlédnout znovu

Zářivě zelená brokolice a houby připravené do mrazáku: Objevte kouzlo zvané blanšírování

Blanšírováním se dosáhne inaktivace oxidačních enzymů, předností je přirozená likvidace četných mikroorganismů, ale i zachování zářivé syté barvy potraviny | iStock
Krátce zblanšírovaná rajčata snadno a rychle zbvíte tuhé slupky. | iStock
Když před zmražením poblanšírujete houby, budou mnohem lépe stravitelné | iStock
Obrovskou výhodou je i to, že vám oblanšírovaná zelenina vydrží v lednici i dva dny a stále bude vypadat a chutnat jako čerstvá | iStock
Oblanšírovanou zeleninu můžete použít třeba do studených i teplých salátů | iStock
Zblanšírovaná zelenina neztratí svou svěží barvu ani chuť | iStock
Důležité je, aby voda skutečně vřela | iStock
S blanšírovanou zeleninou můžete lehce zpestřit svůj jídelníček | iStock
Cibuli zase blanšírování zbaví někomu nepříjemné ostrosti | iStock
Podstatou blanšírování je krátké ponoření či povaření zeleniny ve vroucí tekutině a její následné prudké zchlazení | iStock