Zářivě zelená brokolice a houby připravené do mrazáku: Objevte kouzlo zvané blanšírování
1
/
10
Prohlédnout znovu
Zářivě zelená brokolice a houby připravené do mrazáku: Objevte kouzlo zvané blanšírování
Blanšírováním se dosáhne inaktivace oxidačních enzymů, předností je přirozená likvidace četných mikroorganismů, ale i zachování zářivé syté barvy potraviny
|
iStock
Krátce zblanšírovaná rajčata snadno a rychle zbvíte tuhé slupky.
|
iStock
Když před zmražením poblanšírujete houby, budou mnohem lépe stravitelné
|
iStock
Obrovskou výhodou je i to, že vám oblanšírovaná zelenina vydrží v lednici i dva dny a stále bude vypadat a chutnat jako čerstvá
|
iStock
Oblanšírovanou zeleninu můžete použít třeba do studených i teplých salátů
|
iStock
Zblanšírovaná zelenina neztratí svou svěží barvu ani chuť
|
iStock
Důležité je, aby voda skutečně vřela
|
iStock
S blanšírovanou zeleninou můžete lehce zpestřit svůj jídelníček
|
iStock
Cibuli zase blanšírování zbaví někomu nepříjemné ostrosti
|
iStock
Podstatou blanšírování je krátké ponoření či povaření zeleniny ve vroucí tekutině a její následné prudké zchlazení
|
iStock