Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
2
/
7
Prohlédnout znovu
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané kyselé okurky jsou doslova naším národním pokladem
|
iStock
Domácí zavařování se vyplatí, nejenže ušetříte, ale navíc si okurky ochutíte podle svého
|
iStock
Zavařené kyselé okurky podáváme k celé řadě pokrmů, představit si bez nich neumíme bramborový salát, španělské ptáčky, znojemskou omáčku ani spoustu pomazánek. Jsou neodmyslitelnou součástí obložených talířů a mís
|
iStock
Receptů na lák jsou stovky, někdo rád okurky kyselejší, další sladší, jiný zase pikantnější. Obvykle v nich však nikdy nechybí kopr
|
iStock
Vychytávkou zkušených hospodyněk, která má zajistit křupavost okurek i po delším skladování, je přidání čerstvě utrženého listu s vysokým obsahem taninů (tříslovin). Sáhnout můžete po listech rybízu, višně, vinné révy, ale například i dubu
|
iStock
Pár stroužků česneku dodá okurkám šmrnc
|
iStock
Nakládat nemusíte jen celé okurky, klidně je nakrájejte třeba na kolečka nebo na špalíčky. Kromě nakládaček takhle můžete zpracovat i polní okurky, hadovky a přerostlé nakládačky
|
iStock